Egy teljesen szegély és bevágásmentes telefon a DOOGEE-tól

Egy teljesen szegély és bevágásmentes telefon a DOOGEE-tól

A DOOGEE telefongyártó nem kis nevet szerzett magának az utóbbi években a szuperolcsó és vékony keretű telefonjainak köszöhetően. A korábbi modellekkel ellentétben a Mix 4 nagyon ütősen néz ki. A kamerák, szenzorok és hangszórók bevágásba való rejtése helyett a Mix 4 model egy elegáns kicsúsztathatós megoldást használ. Íme a ’90-es évek, újra.

A videón, amit Mrwhosetheboss töltöt fel, egy lebutított prototípust láthatunk 6 inches kijelzővel, amit a gyártó biztosított a jútyuber számára. És tényleg egy csupa képernyő telefonról beszélünk: a bevágás vagy a keretek nélkül a képernyő teljes telefontesthez viszonyított aránya 97%. Viszonyításképpen az iPhone X-nek kb. 83%-os ez az arány, míg a Galaxy S9-nek 84.2 százalék. 

dogee telefon

A telefont két fő szegmensre osztották, az egyik fém, a másik üveg. Egy vékony elülső réteg tartalmazza a kijelzőt, amíg minden más komponenes a hátsó részbe van beépítve. A képernyőt lefele csúsztatva előbukkan a kamera, a hangszóró és egy ambiens fényérzékelő szenzor, ami így nincs a képernyő egy kicsi részébe bezsúfolva. A prototípuson láthatunk továbbá egy ujjlenyomatolvasó szimbólumot is a kijelzőn, talán azt sejthetjük, hogy az újfajta képernyőbe épített ujjlenyomatolvasót kapott a készülék. 

A csúsztatható dizájn következménye, hogy a telefon vastagabb, mint sok modern versenytárs, ebbben az esetben 11mm pluszról beszélhetünk.  Aggodalomra ad egy picit okot, hogy ez miként fog kinézni a zsebünkben, vagy milyen érzés lesz a kézben tartani. De remélhetőleg az extra hely, amit a vaskos akksi tölt ki, és a csúsztatható mechanizmus talán egy kis biztonságérzetre is okot ad azoknak, akik ezért aggódnának. További aggodalomra adhat okot az új csúsztatós mechanizmus a mozgó alkatrészek miatt, de úgy látjuk, hogy egyelőre ez is egy teljesen megelégedést nyújtó élmény azoknak, akik ezt a telefont választják. 

Mindent összefoglalva, ez a telefon minden valószínűség szerint az átlagosan megfizethető kategóriába kerül, a gyártó előző telefonjainak áraiból kiindulva. A youtube videó alapján ez az első telefonja a gyártónak, amiben Snapdragon processzort fognak használni. Ebből arra is következtethetünk, hogy a telefon a nyugati piacon is fel fog bukkanni, ahol a Snapdragon processzorok vezetnek. 

Egy darabig még biztos, hogy várni kell mielőtt piacra dobják a telefont, de mindenképpen jó tudni, hogy az olcsóbb telefongyártók is túllátnak már a “kereteken” a dizájn tekintetében.

Telefont vásárolna? 

Handy Shop Dorogon. 

Vélemény, hozzászólás?

 
×

Cart